Cookie's to pliki, zapisywane i przechowywane na komputerze, tablecie lub smartfonie podczas odwiedzania stron w internecie. Zawierają one często nazwę strony a także przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową. Pliki cookies wykorzystywane są przez większość portali w celu dostosowania zawartości stron m.in. do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych, często pliki cookie umożliwiają także dostarczanie użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

W ramach portalu Wellnessday.eu możemy stosować pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach serwisu internetowego, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach serwisu, pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach serwisu, pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych serwisu (statystyki Google Analytics i statystyki serwera), pliki cookies, umożliwiające "zapamiętanie" wybranych przez użytkownika ustawień i personalizację interfejsu użytkownika. Pliki cookies mogą być też wykorzystywane gdy np. udostępniamy film z Youtube itd. Aktualnie współpracujemy z :WhitePress sp. z o.o., ul. Legionów 26-28, 43-300 Bielsko-Biała (publikacja artykułów prasowych).

W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Użytkownicy serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu użytkownika serwisu internetowego. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Niedokonanie zmiany ustawień w zakresie cookies oznacza, że będą one zamieszczone w urządzeniu końcowym użytkownika, a tym samym będziemy przechowywać informacje w urządzeniu końcowym użytkownika i uzyskiwać dostęp do tych informacji.

--

Aktualizacja w związku z RODO

Sposób przetwarzania danych osobowych poza powższymi postanowieniami dotyczącymi polityki prywatności, określają także regulacje prawne, takie jak m.in. rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) - tzw. RODO.
Regulacje te określają m.in. prawa związane z danymi osobowymi oraz obowiązki prawne związane z przetwarzaniem danych osobowych.

Portal Wellnessday.eu jest administrowany przez Beatę Mąkolską - osobę fizyczną, dane osobowe i teleadresowe takich osób fizycznych chroni “Ustawa o ochronie danych osobowych” 

Dane przetwarzane są tylko na potrzeby:

- działania strony internetowej Wellnessday.eu (poprawne wyświetlanie strony)
- analizowania statystyk witryny (google analitycs oraz statystyki udostępniane przez firmę Linux.pl.com na której trzymamy serwer i domenę)

Przetwarzane są te dane, które związane są z przeglądaniem serwisu Wellnessday.eu - ponieważ wszystko jest udostępniane bezpłatnie. Nie udostępniam świadomie żadnych danych innym firmom czy podmiotom.

Jeżeli nie zgadzasz się z tym co wyżej napisane - zawsze możesz zamknąć naszą stronę i poczytać co innego! :)
Jeżeli masz pytania, wątpliwości - napisz na Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.. Maila po wymianie korespondencji usuwam :)

 

 

Książki polecane

Czy wiesz, że drzewa mogą Ci pomóc w walce z Twoimi dolegliwościami? Z książki dowiesz się o leczniczym działaniu drzew, które wpływają uzdrawiająco na Twoją psychikę, a także stan fizyczny.

Strona, na której aktualnie się znajdujesz używa plików cookies w celu poprawnego funkcjonowania. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce. Wiecej informacji na temat plikow cookies oraz jak je usunac zobacz strone o plikach cookie.

  Akceptuje pliki cookie na tej stronie.
wellnessday.eu